Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк ініціює збори акціонерів «Укрнафти» для зміни менеджменту


Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив міністрові енергетики й вугільної промисловості Володимирові Демчишину ініціювати збори акціонерів публічного акціонерного товариства «Укрнафти» для зміни менеджменту компанії. Про це він сказав під час виступу в парламенті, реагуючи на критику про нібито захист його політичною силою «Народний фронт» інтересів Ігоря Коломойського в компанії «Укрнафта».

«Публічно доручаю міністрові енергетики скликати загальні збори акціонерів «Укрнафти», зокрема з порядком денним стосовно зміни менеджменту компанії», – наголосив прем’єр.

«Образливо, що проголосований парламентом закон не поширюється на компанію «Укрнафта». Саме тому звертаюся до членів парламенту внести відповідні зміни в цей закон», – сказав він.

Яценюк зазначив, що цей законопроект ухвалювали похапцем і закон не має ніякого стосунку до управління «Укрнафтою».

13 січня Верховна Рада знизила кворум для проведення зборів акціонерів акціонерних товариств, у статутному капіталі яких державна частка становить 50% і більше, з 60% до 50%+1 акція.

«Укрнафта» – найбільша нафтовидобувною компанією України. Більше 50% її акції належить «Нафтогазу», ще 42% – компаніям, пов’язаним з фінансово-промисловою групою «Приватбанком».

XS
SM
MD
LG