Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики застосували сльозогінний газ проти військових у Донецькому аеропорту – прес-центр АТО


Бойовики, які намагаються захопити Донецький аеропорт, застосували сльозогінний газ проти військових, які утримують об’єкт, повідомляє прес-центр АТО.

«Не маючи можливості отримати перевагу у відкритому протистоянні, ворог вдається до підступних хитрощів. Так, було зафіксовано застосування терористами газу. Конкретний тип застосованої речовини не встановлено, але мова, ймовірно, йде про один з різновидів сльозогінного газу», – йдеться в повідомленні.

У прес-центрі заявляють, що українські солдати, які утримують новий термінал, «не втрачають контролю над ситуацією й отримують потужну вогневу підтримку». «Противник несе втрати у живій силі та техніці. Панічна інформація про оточення українських захисників летовища, що була розповсюджена у соцмережах, не відповідає дійсності», – додали у прес-центрі.

Водночас у повідомленні йдеться, що ситуація в зоні проведення АТО залишається складною.

Бойовики вже кілька днів ведуть активний наступ на позиції українських військових у Донецькому аеропорту. Раніше сепаратисти заявили, що їм вдалося захопити новий термінал. Однак у прес-центрі АТО інформацію про повне захоплення бойовиками аеропорту спростували.

Речник АТО Андрій Лисенко повідомив, що ситуація там складна, але військовим вдається відбивати атаки. Донецький аеропорт контролюють українські військові.

XS
SM
MD
LG