Доступність посилання

ТОП новини

На новорічні свята в урядові будівлі масово несли подарунки – «Схеми»


Журналісти зафіксували, як в період новорічних свят до будівель органів влади масово ходили люди з пакетами і пакунками, щоб привітати державних службовців.

Найбільше візитерів із пакунками зафіксували біля адміністрації президента і Міністерства інфраструктури, йдеться в репортажі Сергія Андрушка «Подарунок чи хабар?» у програмі Радіо Свобода «Схеми».

Наприклад, народний депутат, голова комітету Верховної Ради з економічної політики Андрій Іванчук прийшов до адміністрації президента з пакунком, повідомивши, що у ньому – ручка вартістю близько тисячі гривень, і він йде привітати з новорічними святами «свого друга» секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Також журналісти показали, як в переддень Нового року пакунками була заставлена підлога в фойє Міністерства інфраструктури. Напис на цих пакунках Cavok Air – це чартерний авіаперевізник. «Курувати його діяльність – обов’язок Мінінфраструктури. Серед близько трьох десятків пакунків з цим написом помічена елітна горілка «Фінляндія», шампанське, вино і цукерки», – йдеться в сюжеті.

«Пакунки і подарунки чиновникам досі залишаються звичною практикою. І закон про запобігання корупції, який забороняє робити подарунки посадовцю, дорожчі за 600 гривень, не працює, а його виконання ніхто не контролює», – кажуть журналісти.

(Повний репортаж Сергія Андрушка про масових візитерів урядових будівель з подарунками в новорічний період)

XS
SM
MD
LG