Доступність посилання

ТОП новини

Роман Оксани Забужко виходить на чеському радіо


Оксана Забужко, примірник роману «Музей покинутих секретів», Київ, 11 березня 2013 року
Оксана Забужко, примірник роману «Музей покинутих секретів», Київ, 11 березня 2013 року

Чеське радіо Vltava розпочинає 18 січня читання роману Оксани Забужко «Музей покинутих секретів». Відтепер щовечора о 18:30 чехи матимуть змогу слухати рідною мовою один із найвідоміших творів української письменнці.

Роман переклала чеською Ріта Кіндлерова, книжка вийшла у 2012 році й відразу привернула увагу читацької громади в Чехії.

Роман Оксани Забужко звернений до української історії, наголошує чеський драматург Алена Земанчікова в тижневику «Радіо», до «битви останніх захисників самостійної України, які, виснажені нацистською окупацією, з останніх сил захищаються від тієї радянської».

Але книжка не тільки про історію. На думку Алени Земанчікової, авторка роману дає можливість сучасникам і в Чехії «відчути всю складність української дійсності».

Роман Оксани Забужко «Музей покинутих секретів» на хвилях радіо «Влтава» читатимуть протягом січня. Для радіовистави його адаптувала перекладач Ріта Кіндлерова.

Програми радіо Vltava присвячені класичній музиці, літературі, книжковим новинкам, театру, всім подіям культурного життя.

XS
SM
MD
LG