Доступність посилання

ТОП новини

Черкащани вимагали «зупинити російський тероризм»


«Путін, забери своїх скажених собак!» – черкащанка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

Близько трьохсот черкащан зібралися у центрі міста, щоб висловити протест проти тероризму. На Соборній площі жителі міста розгорнули дев’ятиметровий плакат «Stop Russian Terrorism». Окрім того, містяни тримали саморобні плакати «Я Волноваха», «Je suis Volnovakha», «ТерорРаша», «Путін! Геть з України!» тощо.

Кілька жінок прийшли із плакатами «Я – Конотоп 1659», «Я не Волноваха. Я – Конотоп».

«Я співчуваю трагедії, яка трапилася на блокпосту, але коли пишемо «Я Волноваха», ми визнаємо себе жертвами. А мені хотілося показати, що ми можемо дійти до самої Москви. Колись під Конотопом розбили кількатисячну московську армію, і тоді в Росії боялися, що Україна піде на Москву. Тому нехай і цього разу так само думають», – пояснює зміст плакату черкащанка Людмила Вдовенко.

Містяни на акцію «Stop Russian Terrorism» збиралися через соціальні мережі. У Черкасах не було маршу центральною вулицею, захід обмежили лише мітингом на Соборній площі.

Учасники хвилиною мовчання вшанували жертв російського вторгнення в Україну. У «вільний мікрофон» на площі висловлювалися пересічні громадяни. Політиків до слова не запрошували. Загалом, акція «Stop Russian Terrorism» була неполітичною. Насамкінець люди заспівали гімн України.

XS
SM
MD
LG