Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові звільняють території Донецького аеропорту від бойовиків – прес-центр АТО


Українські військові звільняють у Донецькому аеропорту території, які до цього були під контролем бойовиків, повідомив у неділю в другій половині дня прес-центр АТО.

«В Донецькому аеропорту підрозділи Збройних сил ведуть активні дії з метою очищення території летовища, яка до цього часу контролювалася бойовиками. Противник несе втрати в живій силі та техніці. За отриманою інформацією, в рядах незаконних збройних формувань спостерігається паніка й дезертирство», – ідеться в повідомленні прес-центру АТО.

Протягом дня ситуація в зоні АТО суттєвих змін не зазнала і залишається складною, зазначають у штабі АТО.

На всій лінії розмежування штабом АТО зафіксовано 63 обстріли з застосуванням бойовиками різноманітного озброєння. Основними місцями зосередження вогню незаконних збройних угруповань залишаються райони поблизу Донецького аеропорту, на Дебальцівському та Маріупольському напрямках, а також Кримське та Станиця Луганська на Луганщині, повідомляють у прес-центрі АТО.

Із «Градів» тричі були обстріляні позиції українських військових поблизу населеного пункту Кримське, двічі – в районі Геєвки та Пісків. Також під вогонь реактивних систем потрапили Водяне, Красногорівка, Новоселівка, Новомихайлівка, Нижнє, Новокалинове, Отрадівка, Старогнатівка, Первомайськ, Тошківка, Трьохізбенка, Тоненьке, Чорнухіно.

Із артилерії та мінометів бойовики відкривали вогонь по населеним пунктам Богданівка, Вуглегірськ, Красногорівка, Кряківка, Ленінське, Миколаївка, Новотошківка, Новгородське, Новотроїцьке, Олександрівське, Орлово-Іванівка, Петровське, Слов’яносербськ, Сміле, Старогнатівка, Тоненьке, Фрунзе. Найбільше обстрілів зазнали Станиця Луганська та Кримське (4 рази), а також Троїцьке (3 рази).

Штаб АТО також повідомляє про втрату противником у районі населеного пункту Чермалик, внаслідок відповіді українських артилеристів, танку та групи піхоти.

Сепаратисти на своїх сайтах підтверджують ведення бойових дій у районах, прилеглих до Донецького аеропорту. Вони також стверджують, що проросійські бойовики перебувають у новому терміналі летовища.

У своєму останньому звіті ОБСЄ заявила, що режим припинення вогню на Донбасі порушують як українські військові, так і незаконні збройні угруповання. Українська сторона наголошує, що відкриває вогонь виключно у відповідь для оборони й захисту своїх позицій.

Впродовж останнього тижня зафіксовані факти обстрілів проросійськими й російськими бойовиками житлових кварталів різних населених пунктів у зоні конфлікту, внаслідок чого загинули мирні мешканці, зокрема діти. У неділю, 18 січня, в Красногорівці Донецької області внаслідок обстрілу снарядами реактивних систем залпового вогню з боку Єнакієва загинули дві дитини: хлопчики семи й 16 років, ще одна восьмирічна дівчинка у важкому стані, повідомили в МВС України. Красногорівку контролює українська влада.

На тему Донецького аеропорту:

XS
SM
MD
LG