Доступність посилання

ТОП новини

Селише Піски не оточене, його накривають «Градами» – Бірюков


Український доброволець на вогневій позиції у Пісках, 3 січня 2015 року
Український доброволець на вогневій позиції у Пісках, 3 січня 2015 року

Селище Піски не перебуває в оточенні, але впродовж дня його щільно обстрілювали «Градами». Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник президента України, волонтер Юрій Бірюков, який перебуває на місці подій.

«Був фланговий прохід танків, відбили. Піски весь день дуже щільно криють «Градами» – так, це у нас над головою туди і літало весь день. Про оточення Пісок мова не йде, там є безліч доріг», – пише Бірюков.

Він також зазначив, що аеропорт Донецька був сьогодні не головною метою військової операції українських силовиків.

«І треба поступово вчитися тому, що вихід бійців в прямий ефір, обговорення куди і кому треба йти в наступ – це дитячий садок. Буде дуже важко і дуже боляче. І багато загинуть, а ще більше хлопців будуть поранені. Але ми переможемо», – пише волонтер.

Волонтер Тетяна Ричкова повідомила, що в неділю, 18 січня, з Донецького аеропорту вивезли 14 поранених українських бійців.

«Зміцнюємо свої позиції в Донецькому аеропорту... Хлопці в терміналі тримаються, їм допомагають усіма можливими способами. До ранку все покращиться», – написала вона.

Вона підтверджує, що Путилівський міст на півночі Донецька підірваний, з її слів випливає, що зробили це не українські силовики. Тетяна Ричкова також спростовує інформацію про те, що селище Піски оточене силами сепаратистів.

Прес-центр АТО повідомив, що у неділю українські військові звільняють у Донецькому аеропорту території, які до цього були під контролем бойовиків.

XS
SM
MD
LG