Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ закликає припинити новий «цикл насильства» на сході України


Підрозділ безпілотної авіації «Армія SOS» веде повітряну розвідку в Донецькому аеропорту 15 січня 2015 року
Підрозділ безпілотної авіації «Армія SOS» веде повітряну розвідку в Донецькому аеропорту 15 січня 2015 року

Організація з безпеки і співпраці в Європі закликає припинити ескалацію протистояння на сході України, зокрема, в Донецькому аеропорту та навколо нього. Про це йдеться у заяві голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Сербії Івіци Дачича.

«Цей цикл насильства зі смертельним результатом і подальша ескалація військових дій не може тривати», – наголошує Дачич.

Він закликав усі сторони конфлікту «негайно докласти зусиль для деескалації напруженості, дотримуватися припинення вогню і активно взаємодіяти з ОБСЄ для реалізації Мінських домовленостей».

Голова ОБСЄ закликав вирішити усі суперечливі питання «контактною Тристоронньою групою, не на полі битви».

Період головування Сербії в ОБСЄ розпочався 1 січня 2015 року. Серед пріоритетів свого головування Белград називав врегулювання ситуації в Україні на основі Мінських домовленостей. Водночас Сербія є давнім партнером Росії і не запроваджує санкції проти Москви, хоча прагне приєднання до Євросоюзу, який такі санкції запровадив.

Протягом останніх днів запеклі бої точаться в районі Донецького аеропорту і прилеглих населених пунктів. Українські військові заявляють, що далі контролюють новий термінал летовища, проросійські сепаратисти твердили, що перебрали його під свій контроль.

Зранку 18 січня Донецьк прокинувся від звуків артилерійської канонади, обстріли в районі обласного центру тривали протягом всього дня і частини ночі.

XS
SM
MD
LG