Доступність посилання

ТОП новини

Мобілізувати передусім треба добровольців і людей із бойовим досвідом – Полторак


Степан Полторак (©Shutterstock)
Степан Полторак (©Shutterstock)

Міністр оборони України Степан Полторак виступає проти того, щоб під час мобілізації залучалися люди без врахування їхнього досвіду і бажання служити.

«Головне завдання для кожного з вас – якісний відбір кандидатів на службу. Не можна бездумно всіх без розбору залучати до служби – передусім, необхідно мобілізувати всіх охочих, добровольців, людей з бойовим досвідом, тих, хто має відповідні військові спеціальності», – заявив Полторак під час наради з питань готовності до проведення четвертої черги часткової мобілізації.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, глава відомства також зауважив, що всі департаменти і управління вже переведені на посилений варіант несення служби.

«Наше найголовніше завдання – вчасно забезпечити мобілізованих речовим майном, харчуванням, зброєю, організувати процес навчання, продумати всі кроки із організації цього процесу. Сподіваюся, ви докладете зусиль для того, щоб процес мобілізації проходив злагоджено і чітко», – сказав Полторак у зверненні до особового складу.

20 січня починається перший етап мобілізації 2015 року, він триватиме 90 днів. Таких етапів цього року буде три.

Відповідно до запропонованого президентом і підтриманого парламентом рішення, мобілізацію проводитимуть у 24 областях і Києві.

Міністр оборони України Степан Полторак повідомляв, що у 2015 році планують мобілізувати 50 тисяч людей.

У Генштабі уточнили, що не мобілізуватимуть громадян, на утриманні яких є троє і більше дітей. Також мобілізації не підлягають аспіранти, студенти та заброньовані підприємствами люди.

XS
SM
MD
LG