Доступність посилання

ТОП новини

Справу полковника, за вказівкою якого розганяли Євромайдан Харкова, передали в суд


Справу одного з колишніх представників керівного складу харківського міського управління МВС України, за вказівкою якого розганяли харківський Євромайдан, направили до суду, повідомляє Генеральна прокуратура.

За повідомленням, прокуратура Харківської області завершила досудове розслідування справи проти нього за статтею «службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки».

«Встановлено, що за вказівкою полковника міліції, який мав забезпечувати охорону громадського порядку біля Академії внутрішніх військ МВС України 19 лютого 2014 року, почався розгін мітингувальників. Правоохоронці фактично застосували силу до мирних неозброєних людей. Кілька громадян отримали тілесні ушкодження», – йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, через недбалість колишнього правоохоронця до охоронюваного периметру, створеного міліціонерами, безперешкодно зайшло близько 100 так званих «тітушок», які побили мітингувальників, спричинили тілесні ушкодження представникам ЗМІ і розбили камери операторам кількох телеканалів.

Під керівництвом вказаної особи на місці проведення мітингу правоохоронці безпідставно затримали і доставили до райвідділу 12 мітингувальників, на яких незаконно склали адміністративні протоколи, заявили в ГПУ. При цьому жодного з «тітушок» міліціонери не затримали.

У прокуратурі уточнили, що матеріали про протиправні дії «тітушок» слідство виділило в окреме провадження за статтею «перешкоджання професійній діяльності журналістів та хуліганство».

XS
SM
MD
LG