Доступність посилання

ТОП новини

Суд ухвалив рішення про арешт екс-прем’єра Азарова – Генпрокуратура


Микола Азаров, архівне фото
Микола Азаров, архівне фото

Сьогодні Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у виді взяття під варту колишнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У відомстві зазначають, що обрання вказаного запобіжного заходу надає змогу слідчим Генеральної прокуратури вимагати екстрадиції Азарова з території Російської Федерації.

Раніше повідомлялось про аналогічне рішення Печерського суду щодо колишнього президента Януковича.

Напередодні генпрокурор Віталій Ярема повідомив, що ГПУ готує пакет документів для початку процедури екстрадиції з Росії Азарова та інших українських високопосадовців, яких Інтерпол оголосив у міжнародний розшук.

12 січня у міжнародний розшук Інтерполу оголошені колишній президент України Віктор Янукович, його син Олександр Янукович, екс-прем’єр-міністр Микола Азаров, Раїса Богатирьова, екс-міністр фінансів Юрій Колобов, колишній керівник «Укртелекому» Георгій Дзекон.

У лютому екс-президент Віктор Янукович та інші високопосадовці втекли з України після масових розстрілів людей на майдані Незалежності в Києві. Наразі невідомо, де перебуває Азаров.

XS
SM
MD
LG