Доступність посилання

ТОП новини

Частина батальйону «Донбас» йде в підпорядкування Міноборони


Частина бійців батальйону «Донбас» вирішили перейти з підпорядкування Національної гвардії до Збройних сил Міністерства оборони. Про це йдеться у повідомленні батальйону «Донбас», опублікованому у вівторок, 20 січня, на їхній сторінці у Facebook.

«Не бажаючи брати участь у подальшій ескалації напруги у підрозділі, частина бійців батальйону «Донбас» першого набору, які брали участь у бойових діях і визволенні міст Новокатеринівка, Лисичанськ, Артемівськ, Попасна, Іловайськ, населених пунктів Донецької та Луганської областей, ухвалили рішення про перехід і подальше проходження служби у лавах Збройних сил Міністерства оборони України», – мовиться у повідомленні.

«Згідно зі спільною директивою Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних сил від 17 січня 2015 у складі Збройних сил України створено 46-ий окремий батальйон спеціального призначення «Донбас – Україна», в який перейшли з Національної гвардії та інших підрозділів більша частина бійців батальйону «Донбас» першого набору, що брали участь в АТО і пройшли Іловайський котел, а також інші добровольці і патріоти, готові захищати і надалі свою країну», – зазначили у батальйоні «Донбас».

Командиром нового батальйону затверджений колишній начальник штабу – перший заступник командира батальйону «Донбас» В’ячеслав Власенко, позивний «Філін».

Батальйон «Донбас» – підрозділ громадсько-територіальної оборони, сформований у квітні-травні 2014 року з добровольців для забезпечення функціювання органів державної влади на Донбасі, зокрема і для охорони державного кордону.

XS
SM
MD
LG