Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко наголошує на необхідності перекриття україно-російського кордону


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко наголошує на необхідності перекриття україно-російського кордону і негайному виведення російських військових з української території. Про це він заявив в інтерв’ю американському телеканалу CNBC у Давосі, де він бере участь у роботі Всесвітнього економічного форуму.

«Наступним кроком має бути політичний діалог. Тому, що існує лише один політичний шлях в демократичній країні досягнути стабілізації ситуації – це законні, вільні та чесні місцеві вибори на основі українського законодавства», – наголосив президент.

У Берліні має розпочатися зустріч міністрів закордонних справ у «нормандському форматі» щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинова заявив, що на Донбасі воюють 8,5 тисяч російських військових, а уздовж східної частини українсько-російського кордону у повній бойовій готовності перебувають близько 50-тисяч російських військ.

Україна та Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає. Москва заявляє, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG