Доступність посилання

ТОП новини

Росія підтримує та фінансує бойовиків на Донбасі – командувач сухопутними силами США Годжес


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

Росія підтримує та фінансує бойовиків на Донбасі. Про це заявив командувач сухопутними силами США в Європі генерал-лейтенант Бен Годжес.

За його словами, артилерія, сучасне обладнання, кількість спорядження, яке використовують бойовики на Донбасі – це «неспростовний доказ» того, що вони заручились підтримкою від Росії.

«Якщо поглянути на обсяг російського спорядження, яке використовується усупереч Мінськими домовленостями починаючи з грудня, стає очевидно, що Росія допомагає у цій боротьбі проти української армії», – додав Годжес.

Водночас командувач сухопутними силами США зауважив, що українські військові керівники та очільники держави краще знають, чи воюють на Донбасі саме регулярні російські війська, тож він не коментував цей аспект бойових дій.

Годжес також анонсував спільні тренування українських військових та американських сухопутних сил, що відбудуться навесні. Зокрема вони ділитимуться досвідом із порятунку поранених та захисту від артилерії.

За його словами, під час тренувань особливу увагу звернуть на те, як оберігати системи комунікації поблизу зони бойових дій.

Сьогодні президент України Петро Порошенко, виступаючи на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, звинуватив Росію у відправці більше 9000 військовослужбовців на територію України.

XS
SM
MD
LG