Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: за фактом «сміттєвої люстрації» директора театру порушили справу


За фактом інциденту з «люстрацією» директора Дніпропетровського театру опери і балету відкрили кримінальне провадження, повідомляє обласна міліція.

За даними міліції, слідчий відділ Кіровського райвідділу міліції Дніпропетровського міського управління ввів відомості до ЄРДР за частиною 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як з’ясувала міліція, 20 січня в Дніпропетровську біля театру опери і балету проводилась акція «з метою люстрації директора».

«Під час акції близько 40 учасників заходу: громадські активісти, колишні працівники театру зайшли до приміщення театру і в службовий кабінет директора. Взявши його на руки, активісти винесли чоловіка з театру надвір, де кинули до сміттєвого баку, після чого обсипали мукою і закидали яйцями», – заявили в міліції.

Там також додали, що активістам загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років.

Водночас колектив театру сьогодні ухвалив заяву щодо інциденту в театрі, де назвав активістів «натовпом екстремістів».

«Якщо у нашого директора є роботодавець, який призначив його на цю посаду, то саме роботодавець або колектив, як це передбачено українськими законами, може вирішувати, кому й скільки бути директором театру», – йдеться у заяві.

20 січня близько 60 активістів, зокрема представники Люстраційного комітету та Євромайдану, прийшли до будівлі оперного театру, щоб, як вони самі кажуть, перевірити інформацію про проросійські настрої у закладі.

Під час спілкування з директором у нього в кабінеті виявили російський триколор, це стало приводом для вимоги його відставки. Коли посадовець відмовився йти з посади, його вивели на задній двір, вкинули до сміттєвого баку, закидали яйцями та борошном. Сам директор театру всі звинувачення на свою адресу відкидає і заявляє, що російський прапор до його кабінету принесли самі активісти, аби скомпрометувати.

XS
SM
MD
LG