Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії: фігурантами справ про злочини на Донбасі є 65 людей


Російські слідчі розслідує кримінальні справи про військові злочини на Донбасі, фігурантами цих справ є 65 людей. Про це повідомив представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін.

За його словами, «ведеться активна робота», збираються матеріали для пред’явлення звинувачень.

Маркін нагадав, що звинувачення вже пред’явлені Надії Савченко, Сергію Литвинову, Ігорю Коломойському, Арсену Авакову, Валерію Гелетею, Віктору Муженко, Сергію Мірошникову, Артему Широбокову, командиру батальйону «Азов» Андрію Білецькому, Андрію Левусу, Ігорю Мосійчуку та Олександру Разумову.

Раніше слідчий комітет Росії відкрив нову кримінальну справу за фактами масових обстрілів на Донбасі. Російські слідчі «дії найвищого політичного і військового керівництва України, що здійснюють командування АТО, а також підконтрольних їм командирів українських націоналістичних батальйонів «Айдар», «Азов» і «Дніпро», кваліфікували як геноцид (стаття 357 Кримінального кодексу Росії), тобто знищення російськомовної групи населення».

2 жовтня 2014 року слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти українських силовиків.

Російське відомство закидає українським військовим «організацію вбивств, застосування заборонених засобів і методів ведення війни і геноциду», звинувачують в «умисному порушенні» Конвенції 1948 року «Про попередження злочину геноциду і покарання за нього» та інших міжнародно-правових актів.

Станом на грудень 2014 року російські слідчі відкрили 33 кримінальні справи проти українських силовиків.

XS
SM
MD
LG