Доступність посилання

ТОП новини

Росія обіцяє участь Захарченка і Плотницького у мирних переговорах – Клімкін


(зліва направо) Сергій Лавров, Франк-Вальтер Штайнмаєр, Павло Клімкін і Лоран Фаб’юс перед початком зустрічі в «нормандському форматі», Берлін, 21 січня 2015 року
(зліва направо) Сергій Лавров, Франк-Вальтер Штайнмаєр, Павло Клімкін і Лоран Фаб’юс перед початком зустрічі в «нормандському форматі», Берлін, 21 січня 2015 року

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляє, що Росія пообіцяла участь представників угруповань «ДНР» і «ЛНР» Олександра Захарченка й Ігоря Плотницького у переговорах про відведення зброї. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

«Домовились, що тристороння група збереться обговорити відведення зброї. Ми наполягали, і Росія обіцяла привезти туди Захарченка і Плотницького», – повідомив міністр.

Крім того, за його словами, «інші пункти Мінську Росія обговорювати не хоче». «Це так не працює. Ще Росія обіцяє поговорити з терористами. По суті, поговорити сама з собою», – додав Клімкін.

Міністр також закликав «не купуватися на російську дезінформацію». «Немає нових «ініціатив Путіна». Ніхто їх не обговорює і не підтримує. Є Мінські домовленості. Треба всі їх виконувати», – написав Клімкін.

21 січня у Берліні відбулися переговори міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, України і Росії з врегулювання ситуації на Донбасі. За підсумками міністри висловили занепокоєння спалахом бойових дій на Донбасі і закликали дотримуватися «режиму тиші».

20 січня Клімкін заявив, що чергова зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську не відбулася через неготовність прибути представників угруповань «ДНР» і «ЛНР» Захарченка і Плотницького.

XS
SM
MD
LG