Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти на Донбасі захоплюють нові території – Брідлав


Збройні формування, підтримувані Росією на сході України поновили свій військовий потенціал – НАТО

Проросійські сепаратисти на Донбасі розширюють підконтрольні їм території, відсуваючи українські війська. Про це заявив головнокомандувач об’єднаних збройних сил альянсу в Європі, генерал Філіп Брідлав у четвер, 22 січня, у Брюсселі.

За його словами, ситуація вздовж «лінії контакту» на сході України «не є добра», сепаратисти захоплюють нові території.

Брідлав відмовився назвати точну кількість російських військових, присутніх на Донбасі, але зазначив, що НАТО «почало помічати сліди» систем протиповітряної оборони і електронних апаратних систем, які «супроводжували російські війська».

«Наразі я не можу підтвердити кількість російських військових [на сході України], про яку говорив президент Петро Порошенко [9 тисяч]. Але ми бачимо, що зараз проросійські сили відновлюють потужності і відтісняють українські війська», – сказав Брідлав.

Філіп Брідлав наголосив, що НАТО хоче відновити контакти з російськими військовими лідерами після місяців напруження через конфлікт в Україні.

У четвер, 22 січня, речник антитерористичної операції Андрій Лисенко повідомив, що бойовики вздовж лінії розмежування намагаються максимально скоригувати її на свою користь, розширити підконтрольну їм територію та зайняти вигідні позиції для подальших військових операцій.

Лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко, своєю чергою, заявив, що бойовики «відсунуть лінію фронту» на Донбасі, «щоб Донецьк не могли обстрілювати».

Крім того, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що постійне збільшення вздовж лінії зіткнення сил проросійських сепаратистів дає підстави прогнозувати проведення бойовиками в найближчий час наступу.

XS
SM
MD
LG