Доступність посилання

ТОП новини

Обама не зустрічатиметься з Нетаньягу під час його візиту до США


Прем’єр-міністр Ізраїлю Бенджамін Нетаньягу (Л) і президент США Барак Обама
Прем’єр-міністр Ізраїлю Бенджамін Нетаньягу (Л) і президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама не зустрічатиметься з прем’єр-міністром Ізраїлю Бенджаміном Нетаньягу під час його візиту до Вашингтона у березні, коли ізраїльський лідер має звернутися до Конгресу США. Про це йдеться у повідомленні Білого дому, опублікованому у четвер, 22 січня.

Бенджамін Нетаньягу прийняв запрошення від спікера Палати представників Джона Бейнера виступити перед Конгресом щодо загрози ісламізму та ядерної програми Ірану.

За повідомленням адміністрації президента США, Обама не зустрічатиметься з Нетаньягу через наближення виборів в Ізраїлі, які заплановані на 17 березня. Речниця Ради національної безпеки США Бернадет Міган зазначила, що рішення Обами не запрошувати Нетаньяху для переговорів у Білому домі пов’язане з тим, що президент США не хоче, щоб склалося враження ніби він намагається вплинути на вибори в Ізраїлі.

Бенджамін Нетаньягу заявив у четвер, 22 січня, що у своєму зверненні до Конгресу США він зверне увагу на розбіжності з адміністрацією Обами з приводу іранської ядерної програми. Білий дім заявив, що запрошення Нетаньягу, яке було надіслано законодавцями-республіканцями без консультацій з адміністрацією президента США, стало порушенням дипломатичного протоколу.

XS
SM
MD
LG