Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні зв’язали 50-метрову «стрічку єдності»


День Соборності, Херсон, 22 січня 2015 року
День Соборності, Херсон, 22 січня 2015 року

«Стрічку єдності» завдовжки 50 метрів зв’язали херсонці та переселенці Донбасу під час мітингу у рамках всеукраїнської акції «Одна єдина соборна Україна» до Дня Соборності України, який відзначається 22 січня.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, акція пройшла у центрі міста, на площі Свободи біля пам’ятного знаку Героям Небесної сотні. У ній взяли участь представники політичних та громадських організацій, депутати міської ради та пересічні херсонці.

Перед акцією пройшов мітинг, на якому бажаючі виступили з привітанням з нагоди Дня Соборності України, відбулася спільна молитва, а загиблих на Донбасі і під час Євромайдану вшанували хвилиною мовчання.

За словами координатора акції у Херсоні Анастасії Войнаровської, вимушені переселенці з Донбасу брали активну участь у підготовці заходів.

День Соборності, Херсон, 22 січня 2015 року
День Соборності, Херсон, 22 січня 2015 року

22 січня вимушені переселенці вийшли на площі різних міст України, щоб підтвердити, що Донбас і Крим – це Україна. У кожному з міст, що беруть участь в акції, учасники зв’язали «стрічку єдності» зі своїми побажаннями Україні та українцям до Дня Соборності.

XS
SM
MD
LG