Доступність посилання

ТОП новини

«Беркутівців», підозрюваних у смертях на Майдані, залишили під вартою


Колишні «беркутівці» Сергій Зінченко та Павло Аброськін
Колишні «беркутівці» Сергій Зінченко та Павло Аброськін

Судді Печерського районного суду міста Києва Олеся Батрин, Володимир Карабань та Сергій Вовк (відомий судовими процесами над Юрієм Луценком та Юлією Тимошенко) залишили під вартою ще на два місяці колишніх «беркутівців» Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, яких підозрюють у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.

«Даних про наявність підстав для зміни обвинуваченим міри запобіжного заходу на менш суворий, ніж тримання під вартою, судом не встановлено. Враховуючи тяжкість покарання, наявність суспільного інтересу, суд прийшов до висновку про наявність підстав вважати, що обвинувачені можуть переховуватись від суду, знищити, сховати або спотворити докази, а також незаконно впливати на свідків та потерпілих», – оголосила головуюча суддя Батрин.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, засідання суду тривало 11 годин, оскільки у зв'язку з відведенням двох суддів було змінено склад колегії. На ньому також були присутні родичі більшості загиблих Небесної Сотні, їхні адвокати та члени 4 козацької сотні.

Наразі досудове слідство у справі колишніх «беркутівців» Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, закінчено. На обох бійців вже готові обвинувальні акти.

За гратами Сергій Зінченко та Павло Аброськін вже 11-й місяць.

Генпрокуратура просить залишити їх там назавжди і в обвинувальному акті вимагає найвищої міри покарання – довічного позбавлення волі.

Наступне судове засіданні у цій справі відбудеться 16 лютого.

XS
SM
MD
LG