Доступність посилання

ТОП новини

Харківські депутати вимагають від Порошенко забезпечити порядок


Депутати Харківської міської ради вимагають від президента Петра Порошенка втрутитися у забезпечення громадського порядку у місті. Відповідне звернення було ухвалене під час позачергової сесії міськради у п’ятницю, 23 січня.

«Ми вимагаємо від президента України забезпечити у місті Харкові належний рівень охорони громадського порядку і безпеки його мешканців», – мовиться у зверненні до Порошенка.

«На вулицях міста групи молодих людей із застосуванням холодної зброї та вибухових пристроїв відкрито порушують громадський порядок, нехтують правилами суспільної поведінки і моралі, відверто принижують честь і гідність громадян. При цьому жертвами так званих патріотів стають пересічні громадяни, жінки і люди похилого віку», – йдеться у документі.

На думку підписантів, міліція позбавлена можливості реагувати на так звані «сміттєві люстрації», бо має «подвійні стандарти».

Натомість керівництво міського управління МВС під час позачергової сесії наголосило, що у Харкові одна з найкращих криміногенних ситуацій серед міст мільйонників.

Це звернення міських депутатів Харкова стало реакцію на акцію, коли 24 грудня до сміттєвого баку запхали депутата від Партії Регіонів Володимира Скоробогача та на те, коли активісти намагалися вкинути до смітника міського депутата, директора департаменту житлового господарства Віктора Кітаніна.

Міліція за даними фактами веде слідство. Двом особам оголошена підозра за фактом «хуліганство».

XS
SM
MD
LG