Доступність посилання

ТОП новини

2015 рік стане роком «реформи медичної галузі» – Квіташвілі


Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі
Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі

2015 рік стане «майданчиком для проведення повномасштабної реформи медичної галузі» в Україні. Про це заявив міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі у п’ятницю, 23 січня, у Дніпропетровську.

За його словами, перед тим, як змінювати систему, Міністерство здійснює аудит лікарень та поліклінік, щоб «мати чіткі обрахунки вартості послуг та дані про медичні заклади».

Міністр повідомив, що наразі в Україні працює 8 300 лікарень та поліклінік і 75% грошей з державного бюджету витрачається на їхнє утримання.

«Ці гроші потрібно ефективно перерозподілити. Замість оплати старих ліжок у лікарнях їх потрібно використовувати на лікування пацієнтів. В подальшому кошти мають йти за пацієнтом в лікувальні заклади, а лікарі отримувати легальну та достойну оплату праці», – сказав Квіташвілі.

Що ж до коштів, закладених у держбюджеті нинішнього року на галузь охорони здоров’я, посадовець повідомив, що загальні видатки становлять близько 60 мільярдів гривень, що на майже 4 мільярди гривень більше, ніж 2014 року.

У п’ятницю в Дніпропетровську міністр охорони здоров’я обговорив плани реформування галузі охорони здоров’я з медичною громадськістю регіону, а також відвідав в обласній лікарні імені Мечникова українських бійців, поранених у зоні АТО.

XS
SM
MD
LG