Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: бойовики «ДНР» завдали удару по Маріуполю з непідконтрольної українським військовим території


Бойовики угруповання «ДНР», яке визнане Україною терористичною організацією, цілеспрямовано використали зброю проти мирного населення, бо завдали удару з непідконтрольної українським військовим території. Про це йдеться в повідомленні Генпрокуратури України.

«Бойовики терористичної організації «ДНР» завдали вогневого удару з новоазовського напряму, тобто з непідконтрольної українській владі території, по житлових кварталах Маріуполя, достеменно знаючи, що у цих кварталах не розміщені українські військові. Таким чином, бойовики цілеспрямовано використали зброю знищення проти мирного населення міста Маріуполя», – мовиться в повідомленні.

Прокуратура Донецької області контролює хід досудового розслідування у кримінальному провадженні за статтею про терористичний акт, уточнили в ГПУ.

Раніше правоохоронці повідомили, що східний район Маріуполя бойовики обстріляли з боку населених пунктів Саханка і Заїченко. Самі ж сепаратисти заперечують будь-яку причетність до цих подій. Трагедія забрала життя 16 людей, 83 поранені.

XS
SM
MD
LG