Доступність посилання

ТОП новини

Кремль причетний до вбивства Литвиненка – ЗМІ


Олександр Литвиненко (архівне фото)
Олександр Литвиненко (архівне фото)

Агентство національної безпеки США перехопило переписку між головними підозрюваними у вбивстві колишнього співробітника російських спецслужб Олександра Литвиненка, надавши факти про те, що влада Росії причетна до його загибелі. Про це йдеться у статті, опублікованій в суботу у британській газеті «The Telegraph».

«У розпорядженні співробітників американських спецслужб є повідомлення, надіслані електронною поштою ключовими фігурами в Лондоні і Москві в той час, коли був отруєний Литвиненко», – пише у виданні автор статті, додаючи при цьому, що ці свідчення однак не можуть бути взяті до уваги британським судом.

Вдова Олександра Литвиненка Марина звернулася до Агенства нацбезпеки США з проханням розкрити зміст цього листування для передачі судді, який займається справою його покійного чоловіка.

Слухання у справі Литвиненка розпочнуться в Лондоні 27 січня.

Олександр Литвиненко помер у Лондоні в листопаді 2006 року від отруєння радіоактивним полонієм. Рідні Литвиненка вважають, що його вбили за наказом Кремля через дані про те, що він працював на британську розвідку. Москва ці звинувачення відкидає. Сам Литвиненко перед смертю звинуватив в отруєнні президента Росії Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG