Доступність посилання

ТОП новини

Ескалація конфлікту на Донбасі лише погіршить відносини Росії з ЄС – Моґеріні


Федеріка Моґеріні
Федеріка Моґеріні

Обстріл Маріуполя вівся з підконтрольної бойовикам території, Євросоюз вимагає від Росії вжити весь свій вплив на сепаратистів, аби ті припинили свої дії. Про це йдеться у заяві верховного представника ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Моґеріні.

«Ця подальша ескалація відкритого збройного конфлікту має трагічні наслідки для населення, яке і так уже достатньо потерпає. Це (ескалація – ред.) неминуче призведе до подальшого значного погіршення відносин між ЄС і Росією», – наголосила Моґеріні.

«Я закликаю Росію використати свій вплив на лідерів сепаратистів і припинити будь-яку їхню підтримку, чи то військову, чи то політичну і фінансову. Це попередить катастрофічні наслідки для всіх. Відпоідальні за ескалацію повинні припинити свої дії і повернутися до виконання домовленостей», – заявила віце-президент Єврокомісії.

За її даними, ранковий обстріл Маріуполя вівся з підконтрольної бойовикам території.

Унаслідок обстрілу Маріуполя у суботу загинуло щонайменше 27 людей, ще близько сотні поранені. Про відповідальність бойовиків за скоєне заявляють і в керівництві України, однак самі сепаратисти стверджують, нібито винні українські військові.

XS
SM
MD
LG