Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар НАТО закликає Росію припинити дестабілізацію ситуації в Україні


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликає Росію припинити підтримку сепаратистів на сході України і дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань.

«Я закликаю Росію припинити військову, політичну і фінансову підтримку сепаратистів, припинити дестабілізувати Україну й поважати свої міжнародні зобов’язання», – мовиться у заяві, поширеній у суботу.

«Протягом кількох місяців ми спостерігали присутність російських сил на сході України, а також постійне збільшення кількості російського військового озброєння – танків, артилерії, сучасних систем протиповітряної оборони», – наголосив Столтенберг. Він додав, що «російські війська на сході України підтримують ці наступальні операції».

У НАТО констатують загострення ситуації на сході України. У заяві Столтенберга також ідеться про те, що обстріл Маріуполя вівся з підконтрольної бойовикам території.

Кількість загиблих унаслідок обстрілу Маріуполя сягнула 30 осіб. Факт обстрілу з підконтрольної бойовикам території підтвердили, зокрема, в спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ.

XS
SM
MD
LG