Доступність посилання

ТОП новини

До атаки на Маріуполь причетні «підтримувані Росією терористи» – Порошенко


©Shutterstock
©Shutterstock

Атака на Маріуполь, внаслідок якої 24 січня загинули десятки людей, була здійснена «підтримуваними Росією терористами». Про це на терміновому засіданні Ради національної безпеки та оборони заявив президент Петро Порошенко, посилаючись на поширені СБУ дані перехоплення розмов бойовиків.

«Атака на Маріуполь за своїм розмахом і цинізмом перевершує всі попередні напади на мирне населення», – відзначив президент.

Водночас Порошенко твердить, що українські військові зберігають свої позиції в зоні проведення антитерористичної операції.

«Усі спроби терористів атакувати нас по всій лінії наштовхнулися на високопрофесійні дії Збройних сил України», – наголосив він.

За даними, які на засіданні РНБО навів міністр оборони Степан Полторак, протягом доби бойовики 103 рази атакували сили АТО в районах Нікішиного, Рідкодуба, Попасної, 29-го блокпосту на Бахмутській трасі, Опитного, Водяного та Мар’їнки.

За словами міністра, «противник зазнав значних втрат», а серед українських бійців загинули троє, поранені 16 військових.

Після відкритої частини доповіді міністра оборони Степана Полторака президент України наказав продовжити засідання РНБО в закритому режимі.

Внаслідок обстрілу східних житлових кварталів Маріуполя вранці 24 січня загинули 30 людей, майже 100 були поранені. Обстріл, як визначила спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ вівся з території, підконтрольної угрупованню «ДНР».

Офіційна Москва далі наполягає, що не має стосунку до трагічних подій на сході України, зокрема, до фінансової і військової підтримки тамтешніх бойовиків й визнає лише присутність російських «добровольців».

Дипломати в Раді безпеки ООН не змогли узгодити текст заяви щодо обстрілу Маріуполя. Як повідомляють інформагенції, Росія відмовилася включити до тексту засудження публічних заяв сепаратистів.

XS
SM
MD
LG