Доступність посилання

ТОП новини

Савченко зареєстрували як делегата ПАРЄ – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Українську льотчицю Надію Савченко зареєстрували як делегата ПАРЄ. Про це повідомив у своєму twitter її адвокат Микола Полозов.

Раніше він повідомив, що бюро ПАРЄ ухвалило рішення про надання Савченко міжнародного імунітету.

Сьогодні, 26 січня, у Страсбурзі відкривається зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), робота якої триватиме до 30 січня. Серед головних тем обговорення – ситуація в Україні, теракти в Парижі і захист свободи слова в Європі.

25 грудня 2014 року Верховна Рада України делегувала українську льотчицю Надію Савченко, яка є народним депутатом від партії «Батьківщина», до складу делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.

13 січня 2015 року Рада ухвалила звернення до ПАРЄ щодо звільнення Савченко. Народні депутати закликали ухвалити на найближчій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи резолюцію із закликом до звільнення Савченко, Сенцова та інших громадян України, які протиправно утримуються на території Росії.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

13 грудня 2014 року Надія Савченко розпочала голодування і продовжує його.

XS
SM
MD
LG