Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ засуджує обшук на кримськотатарському телеканалі


Телеканал ATR в Сімферополі обшукують озброєні силовики
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:52 0:00

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович засуджує рейд силовиків на кримськотатарському телеканалі ATR у Сімферополі. Про це повідомляє офіційний сайт Організації з безпеки і співпраці в Європі.

«Я неодноразово нагадувала про необхідність фізичної безпеки в роботі журналістів і ЗМІ. Подібна практика втручання в роботу вільних і незалежних засобів масової інформації не може бути терпима в регіоні ОБСЄ», – заявила Міятович.

«Дуже важливо, щоб кримські татари мали можливість отримувати інформацію і різні новини за допомогою телеканалу ATR. Необхідно дозволити телеканалу ATR відновити мовлення якомога швидше», – додала вона.

26 січня на єдиний кримськотатарський телеканал ATR прибули силовики і почали проводити обшук. В ефірі ведуча телеканалу заявила, що озброєні люди хочуть вилучити комп’ютерний сервер, на якому зберігаються відеоматеріали подій річної давнини, зокрема, масштабного мітингу під стінами кримського парламенту 26 лютого між прихильниками відокремлення Криму – проросійськими силами і тими, хто виступав за єдність України, основну масу яких представляли кримські татари.

Заступник генерального директора з інформаційної політики кримськотатарського телеканалу ATR Ліля Буджурова звернулася в прямому ефірі до народу і засудила дії місцевої «влади».

Генеральному директору ATR заборонили спілкуватись з пресою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Зі свого боку, так званий «міністр внутрішньої політики, інформації та зв’язку» анексованого Криму Дмитро Полонський заявив, що керівники і журналісти кримськотатарського телеканалу ATR «фактично намагаються перекласти відповідальність на владу за власні дії».

Співробітників ATR попередили, що обшук може затягнутися до ранку.

XS
SM
MD
LG