Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: незаконна квазідопомога агресора складається з пального для танків та зброї


Петро Порошенко (л) і Хрістос Стіліанідіс (п) під час зустрічі в Києві, 26 січня 2015 року
Петро Порошенко (л) і Хрістос Стіліанідіс (п) під час зустрічі в Києві, 26 січня 2015 року

Квазідопомога, яку вже вдванадцяте збирається «незаконно переправити на Донбас агресор», складається «з пального для танків та зброї для терористів», заявив сьогодні президент Петро Порошенко під час зустрічі в Києві з єврокомісаром Хрістосом Стіліанідісом.

Тим часом, наголосив президент, сотні тисяч українців у зоні лиха потребують справжньої гуманітарної допомоги.

Він подякував за таку допомогу, яку вже надає Європейський союз, своєму співрозмовникові, який обіймає посаду комісара ЄС із питань гуманітарної допомоги і подолання криз.

Президент наголосив, що «злочини проти людяності та тероризм, від яких страждає Україна, мають отримати адекватну відповідь з боку Європейського союзу». «Ми збираємося звернутися до «Гаазького трибуналу», який має розглянути ці злочини проти людяності», – сказав голова держави, ймовірно, маючи на увазі Міжнародний кримінальний суд, а не Гаазький трибунал щодо колишньої Югославії.

Хрістос Стіліанідіс, зі свого боку, заявив, що Євросоюз демонструє підтримку та солідарність з Україною. «Нам необхідне політичне вирішення конфлікту – вирішення, що повністю поважає суверенітет та територіальну цілісність» України, сказав єврокомісар.

Останнім часом становище в зоні конфлікту різко загострилося після того, як сили підтримуваних Росією збройних сепаратистів і російських військ вкотре порушили режим припинення вогню і почали масований наступ на позиції українських сил. Україна у відповідь почала обмежену воєнну операцію з метою зупинити цей наступ.

Крім того, Росія днями заявляла, що готується ввести на території України, захоплені підтримуваними нею сепаратистами, новий, уже 12-й «гуманітарний конвой», на незаконності яких щоразу наголошує Київ. В Україні звертають увагу, що щоразу після введення чергового «конвою» сепаратисти посилюють обстріли й напади на українські позиції.

XS
SM
MD
LG