Доступність посилання

ТОП новини

У Росії закликають «не драматизувати» зниження кредитного рейтингу


У Москві закликають «не драматизувати» рішення міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor’s про зниження кредитного рейтингу Росії до неінвестиційного рівня ВВ+.

Як повідомляє міністерство фінансів Росії на своїй сторінці у Facebook, міністр Антон Сілуанов вважає це рішення виявом «надмірного песимізму агентства». Росія, на думку керівника фінансового відомства, має такі переваги, як «значні міжнародні резерви, профіцит рахунку поточних операцій і вкрай низький рівень державного боргу».

Сілуанов твердить, що рішення Standard & Poor’s суттєво не вплине на ринок капіталу, оскільки «ризики зниження кредитних рейтингів Росії вже закладені учасниками ринку в котирування російських активів».

Також він вказує, що підставою для виходу іноземних інвесторів з російських активів може бути втрата інвестиційного рівня від щонайменше двох агентств.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s понизило в понеділок рейтинг Росії до неінвестиційного рівня, який іще називають «сміттєвим», й оголосило, що прогноз подальших змін негативний.

Раніше в січні два інші провідні рейтингові агентства, Fitch Ratings і Moody’s, знизили рейтинги Росії, але залишили їх на останньому інвестиційному рівні.

XS
SM
MD
LG