Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: міліція встановила, хто рік тому під ОДА стріляв у працівника ЗМІ


Дніпропетровські правоохоронці встановили особу людини, яка стріляла у відеооператора одного з місцевих телеканалів під час заворушень під Дніпропетровською облдержадміністрацією рік тому. Про це сьогодні повідомили в центрі зв’язків з громадськістю обласної міліції.

За даними відомства, за цей злочин затримали 39-річного жителя Дніпродзержинська.

«Експертиза встановила, що постріл був зроблений з незареєстрованого газового пістолета іноземного виробництва, переробленого під стрільбу патронами травматичної дії. Оператору було завдано закрите поранення», – заявили в міліції.

Там поінформували, що затриманому вручили письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), що карається позбавленням волі на строк до 3 років. Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

26 січня 2014 року під час акції протесту проти тодішньої влади і на підтримку євроінтеграції під Дніпропетровською облдержадміністрацією від дій невідомих молодиків з битками постраждали сім працівників ЗМІ.

Тоді ж були затримані й утримувались під вартою через звинувачення «в організації масових заворушень» 22 мирні громадяни, як учасники мітингу, так і непричетні люди. У лютому 2014 року справи проти всіх затриманих закрила прокуратура.

XS
SM
MD
LG