Доступність посилання

ТОП новини

Ложкін: допомога Україні – це інвестиція в безпеку Європи


Борис Ложкін
Борис Ложкін

Міжнародна спільнота має допомогти Україні, бо успіх її реформ – це також складова європейської безпеки. Про це йдеться у статті глави адміністрації президента України Бориса Ложкіна у виданні The Washington Post.

«Час мобілізувати всю енергію і ресурси, необхідні для реформування України, – не лише заради українців, а й для вільної та сильної Європи», – написав Ложкін.

«Важливо подивитися вперед прагматично. Допомога Україні є критичною, щоб попередити виникнення зони вічного конфлікту в серці Європи», – зазначив глава адміністрації Порошенка.

За словами Бориса Ложкіна, Україна у кризовий ситуації отримала менше підтримки, ніж «країни, значно менше віддані демократії». Як приклад глава адміністрації президента України наводить Ірак. «Україна, яка зіткнулася з найбільшою безпековою кризою на європейському континенті з часів Другої світової війни, отримала менше допомоги від США за останнє десятиліття, ніж зокрема Казахстан, Грузія, Польща і навіть Росія», – додає Ложкін.

Він також зазначив, що обсяги допомоги, за якою Україна звернулася до міжнародних партнерів, є «значно меншою, ніж ціна за безкінечну війну на сході України».

Обсяг допомоги, яку Україна очікує отримати від міжнародної спільноти у 2015-2016 роках, складає 13-15 мільярдів доларів.

XS
SM
MD
LG