Доступність посилання

ТОП новини

Режим надзвичайної ситуації на Донбасі дозволить локалізувати небезпеку – радник прем’єра


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 27 січня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 27 січня 2015 року

Запровадження режиму надзвичайної ситуації на Донбасі і режиму підвищеної готовності у країні дозволить «локалізувати небезпеку» у ситуації воєнного конфлікту на сході і терористичних загроз по всій Україні, заявив радник прем’єр-міністра Данило Лубківський.

За його словами, обидва режими не порушують прав і свобод українців, а дозволяють налагодити діяльність органів влади на місцях.

Як заявив Лубківський, рішення уряду стосуються насамперед органів державної влади з метою «навести порядок у країні».

«Загальне завдання двох режимів, введених у нашій країні – локалізувати небезпеку, створити для неї надійну перепону і, що найважливіше, мобілізувати владу в ситуації, коли ми зустрічаємо агресію з боку Російської Федерації», – наголосив Лубківський.

За його словами, серед завдань, які мають здійснювати органи державної влади на місцях – це підготовка захисних споруд, поповнення запасів необхідних продуктів і медикаментів, налагодження дієвої системи оповіщення населення у разі небезпеки.

Уряд України на своєму засіданні 26 січня вирішив запровадити режим надзвичайної ситуації у Донецькій і Луганській областях і режим підвищеної готовності на всій території держави.

XS
SM
MD
LG