Доступність посилання

ТОП новини

Навальний закликає росіян вийти на «антикризовий марш»


Олексій Навальний
Олексій Навальний

Російський опозиціонер Олексій Навальний закликав росіян вийти 1 березня на мирну масову маніфестацію антикризовий марш «Весна».

За його словами, серед вимог маршу будуть відставка президента Росії Володимира Путіна і його уряду, чесні вибори на всіх рівнях, завершення війни з Україною і звільнення усіх політичних в’язнів.

Організаторами акції є опозиційні групи.

Раніше сьогодні суд у Москві визнав законним продовження домашнього арешту російському опозиціонеру Олексієві Навальному до 15 лютого 2015 року.

Замоскворецький суд Москви 30 грудня визнав братів Олексія й Олега Навальних винними у розкраданні коштів компанії «Ів Роше». Олексій Навальний отримав три з половиною роки позбавлення волі умовно, його брат Олег – такий же термін з відбуванням покарання в колонії. Пізніше Олексій Навальний відмовився дотримуватися умов домашнього арешту. опозиціонер заявив, що такий запобіжний захід не може використовуватися після винесення вироку.

Адвокати і прихильники Навального пов’язують судове переслідування опозиціонера з його політичною й антикорупційною діяльністю. Правозахисний центр «Меморіал» в січні визнав братів Навальних політичними в’язнями.

XS
SM
MD
LG