Доступність посилання

ТОП новини

Україна розраховує на потужний міжнародний тиск для звільнення Савченко – радник прем’єра


Україна розраховує на потужний міжнародний тиск для звільнення української льотчиці Надії Савченко, яка перебуває під арештом у Росії, заявив радник прем’єр-міністра України Данило Лубківський.

За його словами, Надію Савченко можна вважати політв’язнем режиму президента Росії, її арешт суперечить фундаментальним нормам міжнародного права з боку Росії.

«Дуже важливо, що Надію Савченко як члена парламентської делегації України у ПАРЄ підтримують усі наші європейські партнери. Це те поле тиску, яке повинне неминуче змусити путінський режим звільнити Надію Савченко. Зрозуміло, що справа її звільнення – непросте завдання, і ми розраховуємо на потужний подальший міжнародний тиск для звільнення Надії Савченко, Олега Сенцова і всіх політв’язнів путінського режиму, які нині перебувають на території Росії», – сказав Лубківський.

26 січня на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи Надія Савченко отримала дипломатичний імунітет як народний депутат України – член ПАРЄ. Але Росія відмовилась звільняти Савченко з московського СІЗО. Савченко продовжує голодування, розпочате у середині грудня 2014 року.

На знак протесту в усьому світі люди виходили на мітинги з вимогою звільнити українську льотчицю, пікетували посольства Росії у різних країнах і продовжують твітер-шторм із хештегом #FreeSavchenko, розпочатий ще 5 січня, на підтримку Надії Савченко.

XS
SM
MD
LG