Доступність посилання

ТОП новини

«Агенти впливу» в парламенті не хочуть протидіяти медіаагресії – Сюмар


Вікторія Сюмар, архівне фото
Вікторія Сюмар, архівне фото

Український парламент та держава загалом наразі є «достатньо безпомічними» у контексті захисту свого медіапростору, заявила сьогодні голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова й інформації Вікторія Сюмар.

Вона пояснює це тим, що депутати своїми голосами не підтримали внесення до порядку денного її законопроекту, що мав би ефективніше модерувати інформаційну політику України.

«Український парламент навіть не зміг внести до порядку денного законопроект, який передбачав інструментарій для Національної ради з питань телебачення і радіомовлення бути більш ефективною і оперативною і в контексті протидії зовнішній агресії, і це говорить про те, що український парламент, знову ж таки, безпомічний. І держава залишається безпомічною у тому сенсі, щоб свої посилювати інформаційні впливи», – заявила Сюмар.

За її словами, в парламенті є група депутатів, які свідомо саботують зміцнення українського медіапростору. Сюмар назвала їх «агентами впливу, які дуже серйозно зав’язані на російських інтересах і на співпраці з Росією».

«Частина фракції «Блоку Петра Порошенка», серед інших, очевидно, що і частина позафракційних, про «Опозиційний блок» взагалі мовчу», – назвала Вікторія Сюмар тих, кого вважає «агентами впливу Росії».

За внесення до порядку денного її законопроекту віддали голоси тільки 212 депутатів, тобто менше від необхідного мінімуму.

XS
SM
MD
LG