Доступність посилання

ТОП новини

Держфінмоніторинг: на рахунках «сім’ї Януковича» заблоковані 1,42 мільярда доларів США


Віктор Янукович
Віктор Янукович

Загальна сума заблокованих коштів на рахунках 44 компаній, підконтрольних «сім’ї Януковича», склала – 1,42 мільярда доларів США. Про це повідомляє Державна служба фінансового моніторингу.

У відомстві уточнюють, що на території України заблоковано 1,37 мільярда доларів США, за кордоном – 49,51 мільйона доларів США.

Держфінмоніторингом продовжується активна робота щодо розслідування фактів відмивання коштів, одержаних від корупційних діянь, розкрадання та привласнення державних коштів та майна Януковичем, колишніх чиновників, а також щодо осіб, причетних до організації умисного масового вбивства людей та сепаратистської діяльності на території України.

Водночас у листопаді минулого року служба також повідомляла, що загальна сума заблокованих коштів «сім’ї Януковича» склала – 1,42 мільярда доларів США.

20 січня Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у виді взяття під варту щодо колишнього президента Віктора Януковича,а також екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова та міністра фінансів України Юрія Колобова. Суд ухвалив відповідні рішення у справі про заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі у сумі понад 220 мільйонів гривень.

Крім того, ГПУ розпочала підготовку документів для початку процедури екстрадиції з Росії цих високопосадовців. Раніше їхоголосили у міжнародний розшук Інтерполу.

XS
SM
MD
LG