Доступність посилання

ТОП новини

У Росії рада з прав людини звернулася до генпрокурора через тиск на АТR


Рада з прав людини при президенті Росії направила звернення до генерального прокурора країни Юрія Чайки з проханням розібратися з інформацією про тиск на кримськотатарський телеканал ATR з боку «правоохоронних органів» півострова. Про це йдеться в повідомленні на сайті ради.

На адресу голови ради Михайла Федотова надійшов лист від генерального директора ATR Ельзари Іслямової. Гендиректор назвала обшуки в супроводі бійців ОМОНу і вилучення архівних відеозаписів «силовим тиском на телеканал, що мовить кримськотатарською мовою і має дуже широку глядацьку аудиторію».

У той же час представники місцевої «влади» заявляють, що «чесним журналістам боятися нічого».

«На думку членів Ради, відомості про грубе проведення слідчих дій, що призвели до неможливості аудіовізуального ЗМІ повноцінно здійснювати мовлення, повинні бути ретельно розслідувані», – мовиться в повідомленні.

У зв’язку з тим, що телеканал ATR є єдиним телеканалом, який мовить кримськотатарською мовою, голова ради Михайло Федотов просить генпрокурора Росії «дати вказівку розглянути звернення Ельзари Іслямової і проінформувати раду про вжиті заходи».

26 січня на єдиний кримськотатарський телеканал ATR прибули силовики і почали проводити обшук. В ефірі ведуча телеканалу зазначила, що озброєні люди прибули з метою вилучити комп’ютерний сервер, на якому зберігаються відеоматеріали подій річної давнини, зокрема, масштабного мітингу під стінами кримського парламенту 26 лютого прихильників відокремлення Криму – проросійських сил – і тих, хто виступав за єдність України, більшість яких становили кримські татари.

XS
SM
MD
LG