Доступність посилання

ТОП новини

Львів’ян запрошують долучитися до патрулювання у місті


Мер Львова Андрій Садовий
Мер Львова Андрій Садовий

Львівська міськрада сьогодні оголосила загальне патрулювання у місті, до якого можуть долучитися місцеві жителі. Це буде велопатруль, піший і автомобільний, який забезпечуватиметься спеціальними засобами зв’язку і координуватимуть свої дії.

Міський голова Львова Андрій Садовий пояснив, що загальне патрулювання оголошене у зв’язку з тим, що сьогодні в державі складна ситуація.

«Ми прекрасно розуміємо, що ворог буде використовувати і інші методи війни: терор, диверсії. Ми повинні бути максимально готові. Тому ми відновлюємо активну фазу громадського патрулювання, в якій залучена Муніципальна дружина міста Львова, багато громадських організацій», – каже міський голова.

Перш ніж вийти на патрулювання львів’яни мають заповнити спеціальну анкету, вказавши свої дані. Анкету перевірять у Центрі безпеки міста, який створений для об’єднання і координації дій громадських організації, численних ініціатив, військових, правоохоронців, щоб зменшити рівень злочинності у місті і створити єдину диспетчерську базу в місті.

Останнім часом ситуація в зоні конфлікту різко загострилася після того, як сили підтримуваних Росією збройних сепаратистів і російських військ вкотре порушили режим припинення вогню і почали масований наступ на позиції українських сил. Українські сили намагаються зупинити цей наступ. Водночас російська сторона звинуватила Київ у проведенні «масштабної операції» на сході України.

XS
SM
MD
LG