Доступність посилання

ТОП новини

Справжній «Айдар» воює на фронті, в Києві мітингують люди Мельничука – волонтер


Сергій Мельничук під Міністерством оборони, Київ, 30 січня 2015 року
Сергій Мельничук під Міністерством оборони, Київ, 30 січня 2015 року

Відомий волонтер зі спільноти «Армія SOS» Юрій Касьянов заявив сьогодні з приводу мітингів бійців батальйону «Айдар» у Києві, що «справжній «Айдар» воює на фронті».

«Я зараз серед цих хлопців – патріотів і добровольців. А ті, хто «мітингує» в Києві , це переважно не «Айдар», це люди Мельничука. Того, що народний депутат, а не комбат», – написав Касьянов у фейсбуці.

Сьогодні в Києві група людей у військових одностроях із прикметними знаками батальйону «Айдар» на чолі з формальним командиром цього батальйону, народним депутатом із фракції Радикальної партії Олега Ляшка Сергієм Мельничуком влаштували демонстрацію під будівлею Міністерства оборони в Києві з перекриттям прилеглого Повітрофлотського проспекту, протестуючи проти чуток про розформування батальйону. Як пояснили в Міноборони і у штабі АТО, йдеться не про розформування, а про перереєстрацію батальйону як військової частини з новим номером через те, що в батальйоні втратили його печатку й деякі документи.

Батальйон «Айдар», що спершу виник як добровольче формування територіальної оборони влітку минулого року, восени був переоформлений в окремий штурмовий батальйон «Айдар» Збройних сил України. Після обрання першого командира батальйону Сергія Мельничука до Верховної Ради був призначений новий командир батальйону, який формально перебуває у статусі виконувача обов’язків, поки Мельничук досі офіційно не подав рапорт про відставку.

XS
SM
MD
LG