Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС очікують, що затримок із реформою прокуратури не буде


Калман Міжей
Калман Міжей

Європейський союз очікує на невідкладне проведення реформи органів прокуратури в Україні. Про це в інтервʼю Радіо Свобода заявив голова консультаційної місії ЄС зі сприяння реформі сектору цивільної безпеки в Україні Калман Міжей.

За його словами, реформа прокуратури – це критично важлива складова змін у секторі цивільної безпеки, «над якою думали занадто довго». «25 квітня (дата набуття чинності нового закону про прокуратуру – ред.) – це початок нової ери для прокуратури, і ми з нетерпінням чекаємо на нього, щоб підтримати цю реформу. Сподіваємося, що тут не буде ніяких затримок. Дуже важливо наголосити, що друзі України також сподіваються, що затримок не буде, а буде дуже енергійний рух уперед», – сказав Калман Міжей.

Він додав, що у Євросоюзі також приділяють велику увагу реформі органів МВС і судової системи.

Мандат консультаційної місії ЄС зі сприяння реформі сектору цивільної безпеки в Україні – два роки, формально її робота в Україні розпочалася улітку 2014 року. Команда місії надає консультаційну допомогу урядові України у реформі правоохоронних органів та судової гілки влади.

XS
SM
MD
LG