Доступність посилання

ТОП новини

Криворізькі депутати не захотіли визнавати Росію «країною-агресором», активісти голодують


У Кривому Розі на сесії міської ради в суботу депутати не підтримали внесення до порядку денного питання про визнання Росії «країною-агресором». Таку ініціативу підтримали лише 9 депутатів.

У міськраді повідомили, що з людьми, які з середи перебувають у сесійній залі, намагались домовитись, щоб вони залишили приміщення й дозволили провести сесію, але ті не погодились. Тому депутати зібрались у залі Дзержинської районної ради міста і розглянули зміни до міського бюджету.

У середу в Кривому Розі близько 200 активістів громадських організацій, зокрема місцевого Євромайдану, увійшли до будівлі міськради. За їхніми словами, приводом для таких дій стало скасування сесії міськради через непідготовленість документів. Активісти вважають, що міськвиконком і депутати саботують виконання своїх обов’язків, та заявляють про недовіру міському голові Юрієві Вілкулу. Учасники акції невдоволені пасивністю місцевих депутатів «у визнанні Російської Федерації країною-агресором».

У четвер 30 протестувальників оголосили голодування, у п’ятницю учасників голодування було вже близько 60.

Дзержинський районний відділ міліції Кривого Рогу розпочав кримінальне провадження за фактом перебування місцевих активістів у будівлі міської ради за статтею 341 Кримінального кодексу України – «Захоплення державних або громадських будівель чи споруд».

XS
SM
MD
LG