Доступність посилання

ТОП новини

Аварія у Словаччині: одна українка загинула, восьмеро поранені


Фото ілюстраційне
Фото ілюстраційне

В суботу вранці на шосе неподалік села Спішський-Штврток у Словаччині сталась аварія рейсового автобуса, в якому їхали українці. Як повідомляє словацький інформаційний телеканал ТА3, двоє пасажирів – одна українка і одна чешка – загинули. Ще восьмеро українських пасажирів, серед яких двоє дітей, були поранені.

Інформацію про загибель української громадянки підтвердило і Міністерство закордонних справ України, додавши, що посольство України в Словаччині разом з словацькими органами намагається «надати всебічне сприяння постраждалим громадянам України».

Всього в автобусі було 42 пасажири. Крім поранених вісьмох українців, травм зазнав 31 пасажир. Серед пасажирів, крім українців,були громадяни Чехії, Словаччини та Угорщини. Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я Словаччини, поранених госпіталізували до трьох навколишніх міст – Попрад, Левоча і Спішська-Нова-Вес.

Чеський автобус здійснював рейс за маршрутом Прага – Ужгород. Причина аварії невідома, серед версій – водій не впорався з керуванням через снігові замети. У Словаччині, особливо на сході й півночі країни, за останню добу випало місцями до 30 сантиметрів снігу.

XS
SM
MD
LG