Доступність посилання

ТОП новини

Представники «ДНР» і «ЛНР» у Мінську погрожували повномасштабною війною – Кучма


Представники угруповань «ДНР» і «ЛНР» під час консультацій у Мінську в суботу погрожували українській стороні відновленням повномасштабних бойових дій по всій лінії зіткнення сторін.

«Вони вимагали видання указу президента України про одностороннє припинення вогню, погрожуючи у разі невиконання цього ультиматуму відновленням повномасштабних боїв на всій лінії фронту», – повідомив в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» другий президент України, член Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма в неділю.

При цьому, зазначив він, представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін і «ЛНР» Владислав Дейнего наполягали на визначенні лінії зіткнення станом на 31 січня, а не тієї, яку було зафіксовано в Мінських угодах від 19 вересня 2014 року.

На думку Кучми, така позиція суперечить, зокрема, і заявленій позиції Росії, оскільки у суботу під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом президент Росії Володимир Путін висловив сподівання на досягнення домовленостей у Мінську.

«Саме тому ми нині чекаємо на реакцію Росії», – зазначив Кучма.

31 січня, в суботу в Мінську відбулися консультації Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі. Увечері того ж дня Кучма заявив про зрив запланованого на 31 січня раунду консультацій.

XS
SM
MD
LG