Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники назвали відповідальних за загибель цивільних у Маріуполі і Волновасі


Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch вважає, що підтримувані Росією бойовики, найімовірніше, причетні до масової загибелі цивільних у Маріуполі 24 січня та Волновасі 13 січня. Внаслідок цих двох нападів загинула щонайменше 41 людина, понад 100 цивільних зазнали поранень.

«Два найбільш смертоносні напади з жертвами серед цивільного населення були пов’язані з незаконним використанням некерованих ракет з боку підтримуваних Росією повстанців», – сказав дослідник Human Rights Watch Уле Солванґ.

Правозахисники дослідили також місце масової загибелі цивільних у Донецьку 22 січня, коли на зупинці громадського транспорту, за даними місцевої влади, загинули 13 людей. Фахівці Human Rights Watch не змогли впевнено назвати сторону, причетну до цього випадку.

Відео з каналу Youtube HumanRightsWatch

Фахівці вважають, що обставини інциденту в Донецьку 13 січня, внаслідок якого загинули двоє цивільних, вказують на відповідальність українських урядових сил.

Активізація бойових дій у січні, за підрахунками медиків з обох сторін лінії зіткнення, призвела до загибелі в Донецькій області щонайменше 341 людини, серед яких 71 жінка і шестеро дітей. Як встановили правозахисники, значна кількість жертв зафіксована серед цивільних.

XS
SM
MD
LG