Доступність посилання

ТОП новини

У Росії звільняють з-під варти домогосподарку-«державну зрадницю» Давидову


Один із синів Світлани Давидової Артур із фотографіями мами, Вязьма, 30 січня 2015 року
Один із синів Світлани Давидової Артур із фотографіями мами, Вязьма, 30 січня 2015 року

У Росії сьогодні звільнили з-під досудового арешту домогосподарку Світлану Давидову, матір семи дітей, яку звинувачують у державній зраді через дзвінок до посольства України.

Як повідомив її адвокат Іван Павлов, запобіжний засіб його підзахисній замінили на підписку про невиїзд.

Також сьогодні у столиці Москві опозиційна партія «Яблуко» провела низку одиничних пікетів із закликом звільнити Давидову. Акція відбулася біля головної будівлі Федеральної служби безпеки Росії на площі Луб’янка.

Під час пікету під будівлею ФСБ Росії, Москва, 3 лютого 2015 року
Під час пікету під будівлею ФСБ Росії, Москва, 3 лютого 2015 року

А звернення до президента Росії Володимира Путіна із закликом звільнити Світлану Давидову з-під варти підписали на цей час уже понад 40 тисяч осіб.

Раніше сьогодні в місті Вязьмі Смоленської області, що за 200 кілометрів від Москви, де живе Давидова, допитали її чоловіка, сестру, матір і батька.

Світлану Давидову, матір семи дітей, наймолодшій із яких два місяці, домогосподарку з міста Вязьма, затримали 21 січня через її дзвінок у посольство України ще у квітні 2014 року. За версією слідства, Давидова припустилася зради тим, що попередила працівників посольства: військовиків із частини біля її дому, яка раптово спорожніла, могли, за почутою нею розмовою, відправити на Донбас. У разі визнання винною їй загрожує за таким звинуваченням до 20 років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG