Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський закликає до відновлення діалогу щодо ситуації в Україні


Папа Франциск
Папа Франциск

Папа Римський Франциск закликає до відновлення діалогу, який, за його словами, є єдиним способом для врегулювання конфлікту на сході України.

Про це він сказав, виступаючи зі своїм щотижневим зверненням до присутніх на площі Святого Петра у Ватикані.

За словами понтифіка, його думки звернені до народу України.

«На жаль, ситуація погіршується, як погіршується і позиція всіх залучених сторін. Давайте молитися за пам’ять жертв, багато з яких є цивільними людьми, а також за членів їх сімей і закликати Господа, щоб зупинити якомога швидше це жахливе і жорстоке братовбивство», – заявив папа Римський.

Папа Франциск наголосив, що буде повторювати своє звернення доти, поки не будуть застосовані всі сили, в тому числі і на міжнародному рівні, для відновлення діалогу.

В ООН 3 лютого заявили про збільшення кількості жертв конфлікту на сході України до 5358 людей і закликали сторони зупинити «потенційно катастрофічне» загострення ситуації. За даними організації, понад 12 тисяч людей були поранені. В ООН допустили, що насправді ці дані можуть бути «значно вищими».

У частині Донбасу від квітня минулого року триває, за офіційним визначенням, антитерористична операція проти збройних проросійських сепаратистів, а також російських військ, що підтримують їх. Неофіційно говорять про війну Росії проти України. В останні тижні, після початку масового наступу бойовиків на позиції українських силовиків і намагань українських сил втримати оборону, ситуація на лінії фронту на сході України різко загострилася.

XS
SM
MD
LG