Доступність посилання

ТОП новини

Франція наразі не планує надавати Україні летальну зброю – міністр


Жан-Ів Ле Дріан, архівне фото
Жан-Ів Ле Дріан, архівне фото

Франція не планує надавати Україні летальну зброю, принаймні наразі, заявив сьогодні міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан.

За його словами, Франція вважає, що треба знайти політичне вирішення кризи в Україні.

Попередніми днями канцлер Німеччини Анґела Меркель теж виступила зі схожими заявами про те, що її країна не надасть Україні летальної зброї і сподівається на дипломатичні засоби вирішення конфлікту, включно з можливими новими санкціями проти Росії.

Тим часом у США останніми днями повідомляли з посиланням на анонімних посадовців, що Вашингтон уже почав розглядати можливість надати Україні летальну зброю.

Учора президент України Петро Порошенко висловлював упевненість, що союзники Києва таки нададуть необхідну нині підтримку летальною зброєю на перехідний час, поки Україна не налагодить власне масове виробництво.

Дотепер Захід відкрито надавав Україні військову допомогу нелетальними засобами – такими, як бронежилети, військовий одяг, медичне постачання, системи радіозв’язку, прилади нічного бачення, сухі пайки тощо. Про ймовірність, що якісь країни могли надати Україні й летальні засоби захисту, публічно не повідомляли.

XS
SM
MD
LG